Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podtopione marshmallow

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marshmallow 1 opakowanie
Czekolada tabliczka 1 sztuka
orzechy 5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Podtopione marshmallow

1. Czekoladę roztop w miseczce w kąpieli wodnej.

2. Po roztopieniu czekolady zdejmij miseczkę, aby czekolada lekko ostygła.

3. Zatop pianki w czekoladzie na około 1/4 wysokości.

4. Lekko potrząśnij pianką, aby spłynął nadmiar czekolady.

5. Odłóż pinkę na talerzyk i posyp wybranymi dodatkami.

6. Pozostaw w temperaturze pokojowej, aby czekolada lekko stężała. Pianki nadają się do spożycia nawet po 3 dniach.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 22.01.2013 13:59
super na pewno spróbuje
czekoladka_m 15.01.2013 13:01
Smaczna odmiana zwykłych pianek:):)
manaika 15.01.2013 12:12
pycha
Krzysztof15 15.01.2013 11:07
super
dwa pokoje z kuchnią 15.01.2013 09:40
JESZCZE TAK NIE JADŁAM, MUSZĘ KIEDYŚ ZROBIC
Justyna28 15.01.2013 09:12
rewelacyjne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak