Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PODSMAŻANY KALAFIOR mojej Teściowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 2 sztuki
masło do smażenia 1/2 kostki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PODSMAŻANY KALAFIOR mojej Teściowej

WYKONANIE:

Kalafior oczyścić, umyć i ugotować w całości w osolonej wodzie z odrobiną cukru, ale aby się nie rozgotował. Rozgrzewam tłuszcz na patelni, wyciągam łyżką cedzakową kalafior czekam trochę aż się osączy i wkładam na patelnię i smażę aby wszystkie różyczki się obsmażyły obkręcam go na patelni, jak jest kolory złocisto - brązowego (zrumieniony) to przykrywa go talerzem płaskim i odwracam patelnie na talerz. Mam zrumieniony apetyczny kalafior w całości.

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

oluniaaa944 23.01.2014 21:10
Bardzo pyszne !!! polecam
Angelika10 13.01.2014 23:38
bardzo lubię taki kalafior
Wafelek2601 10.12.2013 18:37
Lubię takiego kalafiora
Granita 22.11.2013 21:13
proste i jednocześnie ciekawe danie
babeczka007 19.11.2013 10:50
Tak prosto a jak smacznie
Milka100 19.11.2013 10:33
Dzięki niej zawdzięczam ten przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak