Podsmażana kasza

Podsmażana kasza

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    2 woreczki
  • boczek

    ok 15 dag
  • cebula

    1 szt mniejsza
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Osączyć. Boczek pokroić w plastry(można dowolnie) i podsmażyć na patelni. Cebulę obrać i drobno pokroić. Zrumienić razem z boczkiem. Dodać kaszę razem wymieszać i dość mocno doprawić do smaku. Można podawać z mizerią albo surówką ale najlepiej smakuje z zsiadłym mlekiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat