Podpłomyki z kremem i prażonymi orzechami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1,5 szkl
  • masło

    1/2 kostki
  • spirytus

    1 kieliszek
  • podpłomyki

    1 op
  • orzechy włoskie

    1/2 szkl
  • ryż preparowany

  • rodzynki

  • budyń waniliowy

    1 op
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Podpłomyki z kremem i prażonymi orzechami foto
Do garnka wlewamy 1 szkl mleka. Zagotowujemy. W pozostałej 1/2 szkl mleka mieszamy budyń. Wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy. Gotujemy około minuty. Odstawaimy do przestudzenia. Ucieramy masło. Stopniowo dodajemy zimny budyń. Ucieramy. Dodajemy spirytus. Jeszcze chwilę ucieramy.
Krok 2 - Podpłomyki z kremem i prażonymi orzechami foto
Orzechy siekamy i prażymy na suchej patelni. Każdy z podpłomyków smarujemy kremem i posypujemy orzeszkami oraz ryżem.
Krok 3 - Podpłomyki z kremem i prażonymi orzechami foto
Na środku kładziemy rodzynkę i jemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 04.10.2013 00:05
nie jadłam jeszcze,świetne
IKrakowianka 16.09.2013 19:56
podoba mi się ten pomysł
smakowita 02.08.2013 17:12
pomysłowo zrobiony deser ,prosto i smacznie
Alex_M 26.04.2013 18:09
pyszny deser!
RenataZ-et 30.11.2012 19:38
świetna propozycja
caralajna 29.11.2012 11:36
śliczna prezentacja
kate.500 21.11.2012 20:32
pysznosci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat