Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podpłomyki z kremem i prażonymi orzechami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1,5 szkl
masło 1/2 kostki
spirytus 1 kieliszek
podpłomyki 1 op
orzechy włoskie 1/2 szkl
ryż preparowany
rodzynki
budyń waniliowy 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Podpłomyki z kremem i prażonymi orzechami

Kroki postępowania

1
Do garnka wlewamy 1 szkl mleka. Zagotowujemy. W pozostałej 1/2 szkl mleka mieszamy budyń. Wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy. Gotujemy około minuty. Odstawaimy do przestudzenia. Ucieramy masło. Stopniowo dodajemy zimny budyń. Ucieramy. Dodajemy spirytus. Jeszcze chwilę ucieramy.
Krok 1 - Podpłomyki z kremem i prażonymi orzechami foto
2
Orzechy siekamy i prażymy na suchej patelni. Każdy z podpłomyków smarujemy kremem i posypujemy orzeszkami oraz ryżem.
Krok 2 - Podpłomyki z kremem i prażonymi orzechami foto
3
Na środku kładziemy rodzynkę i jemy.
Krok 3 - Podpłomyki z kremem i prażonymi orzechami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 04.10.2013 00:05
nie jadłam jeszcze,świetne
IKrakowianka 16.09.2013 19:56
podoba mi się ten pomysł
smakowita 02.08.2013 17:12
pomysłowo zrobiony deser ,prosto i smacznie
Alex_M 26.04.2013 18:09
pyszny deser!
RenataZ-et 30.11.2012 19:38
świetna propozycja
caralajna 29.11.2012 11:36
śliczna prezentacja
kate.500 21.11.2012 20:32
pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak