Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PODPIEKANY OSCYPEK Z BURACZKAMI NA SŁODKO-KWAŚNO

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oscypek 350 gram
buraki czerwone 200 gram
sok z cytryny 2 łyżki
miód płynny 2 łyżki
olej rzepakowy 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PODPIEKANY OSCYPEK Z BURACZKAMI NA SŁODKO-KWAŚNO

Czerwone buraki umyć,włożyć do wrzącej wody i ugotować w łupinkach do miękkości następnie ostudzić.Ostudzone buraki obrać i zetrzeć na drobnej tarce,dodać sok z cytryny,miód oraz sól do smaku,wymieszać i odstawić na 30 minut aby smaki się połączyły.Blachę do pieczenia posmarować za pomocą pędzelka cienko olejem.Oscypki pokroić na około 1,5 centymetrowe plastry i ułożyć na blasze,wierzch każdego plastra również posmarować olejem.Wstawić tak przygotowane plastry oscypków do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 10-12 minut aż ser się zrumieni z wierzchu a zarazem będzie miękki w środku.Oscypki podawać ciepłe zaraz po przygotowaniu w towarzystwie słodko-kwaśnych buraczków.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 11.03.2014 17:13
bardzo lubię na ciepło z żurawiną:)
mirosława4 03.03.2014 15:47
apetyczny warty wypróbowania !
Ola1young 25.02.2014 17:55
fajny przepis,muszę go wypróbować :)
Anna169Hosz 16.01.2014 10:52
Same smakołyki!
kate.500 08.01.2014 17:55
pyszny serek
Krystyna32 08.01.2014 08:03
bardzo lubię
Ada-Gaba 08.01.2014 07:19
skusiłabym się na takie pyszności
Milka100 07.01.2014 21:56
pyszne jedzonko
PaniMISIOWA 07.01.2014 20:31
uwielbiam oscypka na ciepło
Adamorek 07.01.2014 20:26
regionalna przystawka
sebawkuchni 07.01.2014 20:13
mmm lubię oscypki :)
idealme 07.01.2014 19:43
mniam pychotka! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak