Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

podgrzybki w sosie śmietankowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 szt
sól do smaku
masło 5 deko
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
śmietana12%
ziemniaki ugotowane

Porada

Ziemniaczki wyłożyc na talerz i polać sosem z grzybów (można posypać do smaku koperkiem).

Przepis i sposób przygotowania na: podgrzybki w sosie śmietankowym

Podgrzybki umyć i pokroić w kostkę. Sparzyć wrzątkiem i odcedzić na sitku. Na roztopione masło wrzucić grzyby oraz pokrojoną cebulkę. Smażyć około 15 minut, po czym dodać smietanę sól i pieprz. Gotowac około 5 min. Podawać z ugotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 13.11.2015 20:42
Pyszna propozycja tylko skąd grzybki w tym roku?:(
SzczyptaChili 13.11.2015 17:12
Ależ one muszą być pyszne , chętnie bym wpadła na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak