Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podgrzybki marynowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podgrzybki 1 kg
woda 3 szkl
ocet 1 szkl
cukier 3 łyżeczki
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Podgrzybki marynowane

Gotujemy wodę z octem. Dodajemy cukier i mieszamy, następnie wrzucamy liść laurowy i ziele i chwilę gotujemy. W między czasie podgrzybki oczyszczamy i kroimy. Pokrojone wkładamy do słoików i zalewamy wrzątkiem zalewy. Tak przygotowane słoiki odwracamy do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak