Podgrzybki marynowane

Podgrzybki marynowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podgrzybki

    1 kg
  • woda

    3 szkl
  • ocet

    1 szkl
  • cukier

    3 łyżeczki
  • ziele angielskie

    4 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Podgrzybki marynowane

Gotujemy wodę z octem. Dodajemy cukier i mieszamy, następnie wrzucamy liść laurowy i ziele i chwilę gotujemy. W między czasie podgrzybki oczyszczamy i kroimy. Pokrojone wkładamy do słoików i zalewamy wrzątkiem zalewy. Tak przygotowane słoiki odwracamy do góry dnem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat