Podgrzybki marynowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podgrzybki

    1 kg
  • woda

    3 szkl
  • ocet

    1 szkl
  • cukier

    3 łyżeczki
  • ziele angielskie

    4 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy wodę z octem. Dodajemy cukier i mieszamy, następnie wrzucamy liść laurowy i ziele i chwilę gotujemy. W między czasie podgrzybki oczyszczamy i kroimy. Pokrojone wkładamy do słoików i zalewamy wrzątkiem zalewy. Tak przygotowane słoiki odwracamy do góry dnem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat