podgrzybki duszone z bulionem

podgrzybki duszone z bulionem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podgrzybki

    80 dkg
  • żółtko jajek

    2
  • sok z cytryny

  • masło

    15 dkg
  • bulion

    ½ szklanki
  • natka pietruszki

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania podgrzybki duszone z bulionem

Grzyby oczyścić, pokroić. Dusić pod przykryciem na części masła ok. 40 minut. W miarę potrzeby grzyby podlewać bulionem. Pod koniec duszenia dodać pokrojony boczek. Gdy grzyby będą miękkie, dodać resztę masła. Sos zagęścić żółtkami, przyprawić. Podawać posypane natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

bernadetta2 07.05.2012 18:33
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat