Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

podgrzybki duszone z bulionem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 80 dkg
żółtko jajek 2
sok z cytryny
masło 15 dkg
bulion ½ szklanki
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: podgrzybki duszone z bulionem

Grzyby oczyścić, pokroić. Dusić pod przykryciem na części masła ok. 40 minut. W miarę potrzeby grzyby podlewać bulionem. Pod koniec duszenia dodać pokrojony boczek. Gdy grzyby będą miękkie, dodać resztę masła. Sos zagęścić żółtkami, przyprawić. Podawać posypane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 07.05.2012 18:33
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak