Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podgrzybek marynowany

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgrzybki 1 kg
ocet 10 % 400 ml
woda zimna 1000 ml
cebula 2 wieksze
sól 2 łyżeczki
cukier 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 kulki
pieprz 4 kulki
nasiona gorczycy Prymat 1/3 łyżeczki do 1 słoiczka

Przepis i sposób przygotowania na: Podgrzybek marynowany

Sposób wykonania ;
1. Grzyby po dokładnym oczyszczeniu z trawy ,liści i piachu zalać wodą i dobrze opłukać.
2.Duże grzyby kroimy na połówki lub ćwiartki,a małe zostawiamy w całości.
3.Grzyby włóż do garnka z osoloną wodą i obgotuj około 5 min następnie przepłucz grzyby zimną wodą.do zahartowania.

Zalewa;
Składniki na zalewę włóż do garnka z wodą oprócz gorczycy i cebuli . Zagotuj dodaj ocet.ponownie zagotuj.
Do czystych słoiczków włóż obraną , pokrojoną w księżyce cebule oraz gorczyce.
Włóż obgotowane grzyby ,zalej gorącą zalewą ,zakręć słoiki i obróć do góry dnem..
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 09.02.2017 20:33
uwielbiam takie grzybki:)))
adelajda 09.02.2017 18:59
też robię
Bożena Matuszczyk 09.02.2017 18:07
Miło mi .Pozdrawiam,;)
gusia1000 09.02.2017 17:40
Też tak robię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak