Podchmielona golonka z warzywami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka

    6 szt
  • marchewka

    6 szt
  • seler

    1 szt
  • pietruszka

    6 szt
  • cebula

    3 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • pietruszka zielona

  • piwo

    0,5 litra
  • sól do smaku

  • Majeranek suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Podchmielona golonka z warzywami foto
Golonki gotujemy z cebulą, marchewką, pietruszką i połową selera. Do wywaru dodajemy 4 liście laurowe, 4 szt ziela angielskiego, pieprz ziarnisty, natkę pietruszki i selera. Golonki gotujemy półtorej godziny na małym ogniu.
Krok 2 - Podchmielona golonka z warzywami foto
W garnku podsmażamy cebulę, na tarce o grubych oczkach ścieramy 5 marchewek, 5 pietruszek i połowę selera , wrzucamy do podsmażonej cebuli dodajemy majeranek i dusimy wszystko 15 min. Po 15 min dodajemy pomidory w puszce i mieszamy.
Krok 3 - Podchmielona golonka z warzywami foto
Ugotowane golonki przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy podsmażone wcześniej warzywa i całość podlewamy piwem.
Krok 4 - Podchmielona golonka z warzywami foto
Golonki Pieczemy w temperaturze 180 stopni półtora godziny.
Krok 5 - Podchmielona golonka z warzywami foto
Życzę smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
as28 05.10.2013 19:52
fajna goloneczka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat