Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podchmielona golonka z warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonka 6 szt
marchewka 6 szt
seler 1 szt
pietruszka 6 szt
cebula 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
pietruszka zielona
piwo 0,5 litra
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Podchmielona golonka z warzywami

Kroki postępowania

1
Golonki gotujemy z cebulą, marchewką, pietruszką i połową selera. Do wywaru dodajemy 4 liście laurowe, 4 szt ziela angielskiego, pieprz ziarnisty, natkę pietruszki i selera. Golonki gotujemy półtorej godziny na małym ogniu.
Krok 1 - Podchmielona golonka z warzywami foto
2
W garnku podsmażamy cebulę, na tarce o grubych oczkach ścieramy 5 marchewek, 5 pietruszek i połowę selera , wrzucamy do podsmażonej cebuli dodajemy majeranek i dusimy wszystko 15 min. Po 15 min dodajemy pomidory w puszce i mieszamy.
Krok 2 - Podchmielona golonka z warzywami foto
3
Ugotowane golonki przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy podsmażone wcześniej warzywa i całość podlewamy piwem.
Krok 3 - Podchmielona golonka z warzywami foto
4
Golonki Pieczemy w temperaturze 180 stopni półtora godziny.
Krok 4 - Podchmielona golonka z warzywami foto
5
Życzę smacznego !!!
Krok 5 - Podchmielona golonka z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 05.10.2013 19:52
fajna goloneczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak