Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pluszki z makiem, miodem i rodzynkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 10 dkg
mąka pszenna 30 dkg
olej 3 łyżki
woda 1 szklanka
rodzynki 15 dkg
miód sztuczny 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pluszki z makiem, miodem i rodzynkami

Kroki postępowania

1
Z podanych składników wyrobić ciasto (Wodę dodawać do gęstości ciasta na pierogi).
Krok 1 - Pluszki z makiem, miodem i rodzynkami foto
2
Z ciasta uformować małe ładne paluszki. Gotować w lekko osolonej wodzie .
Krok 2 - Pluszki z makiem, miodem i rodzynkami foto
3
Kluski odcedzić, przelać zimna wodą. Wymieszać z makiem , miodem i rodzynkami.
Krok 3 - Pluszki z makiem, miodem i rodzynkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 31.12.2012 16:36
lubię takie paluszki z makiem i rodzynkami
Poison1988 28.12.2012 13:37
smaczne :)
gosia56 28.12.2012 11:22
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak