Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Pleśniak teściowej

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier
1 szklanka
mąka
3 szklanki
jajko
6 szt
cukier wanilinow
1 szt
kakao
konfitura wiśniowa
orzechy włoskie
margaryna
1,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pleśniak teściowej

Margarynę, żółtka i mąkę wymieszać zagniesc ciasto z odrobiną cukru pudru i proszku do pieczenia. Podzielić na 3 części, schłodzić w lodówce. Jedną czesć wyłożyc na blasze posmarować konfiturami i posypać pokruszonymi orzechami, zetrzeć na tartce 2 częśc ciasta , wyłozyć ubitą bianę z białek ze szklanka cukru i na koniec zetrzeć 3 czesc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 10.12.2012 10:12
pyszności
Katarzyna40 07.09.2012 18:55
pyszne :)
sara1 16.05.2012 06:35
teściowa się postarała, smaczne ciacho wymyśliła
Ela15 20.04.2012 12:20
świetne ciasto, bardzo smaczne
misia53 11.09.2011 23:47
pleśniaki w róznej wersji są smaczne.
Rogalik 23.05.2011 21:43
pyszny deser
irenka 23.05.2011 21:03
uwielbiam
novita23 19.04.2011 09:57
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak