Pleśniak kolorowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4
  • margaryna

    1 kostka
  • cukier

    1 szkl
  • mąka

    3 szkl
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • kakao

    2 łyzki
  • kisiel wiśniowy

    1 op
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oddzielić żółtka od białek.Z żółtek, mąki , cukru, margaryny i proszku do pieczenia zagnieść ciasto.Podzielić na 3 części, do jednej dodać kakao.Białka ubić na pianę z odrobiną cukru, dodać kisiel(proszek), ubić.Ciasto białe wyłożyć na blachę , posmarować dżemem.Zetrzeć ciasto kakaowe, na nim rozsmarować pianę i na wierzch zetrzeć jasną częśc ciasta.Piec 45 min w temp 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 07.09.2012 15:25
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat