Przepis i sposób przygotowania na: Pleśniak
Wyłożyć powidła i przykryć białkami ubitymi na sztywno z dodatkiem cukru i mąki ziemniaczanej.
Na wierzch położyć kruszonkę z pozostałego ciasta.
Piec ok 50 min w 180 stopniach.
Ciasto: |
|
mąka pszenna |
3 szkl z czubkiem
|
żółtko jajek |
5 szt
|
masło |
3/4 kostki
|
cukier |
1/2 szkl
|
śmietana |
2 łyżki
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
Pianka: |
|
białko |
5 szt
|
cukier |
1 szkl
|
mąka ziemniaczana |
1 szkl
|
aromat |
dowolny
|
powidła |
z czarnej porzeczki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: