Przepis i sposób przygotowania na: Pleśniak
Wyłożyć powidła i przykryć białkami ubitymi na sztywno z dodatkiem cukru i mąki ziemniaczanej.
Na wierzch położyć kruszonkę z pozostałego ciasta.
Piec ok 50 min w 180 stopniach.
Ciasto: | |
mąka pszenna | 3 szkl z czubkiem |
żółtko jajek | 5 szt |
masło | 3/4 kostki |
cukier | 1/2 szkl |
śmietana | 2 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
Pianka: | |
białko | 5 szt |
cukier | 1 szkl |
mąka ziemniaczana | 1 szkl |
aromat | dowolny |
powidła | z czarnej porzeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: