Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Pleśniak

5.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna
3 szkl z czubkiem
żółtko jajek
5 szt
masło
3/4 kostki
cukier
1/2 szkl
śmietana
2 łyżki
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
Pianka:
białko
5 szt
cukier
1 szkl
mąka ziemniaczana
1 szkl
aromat
dowolny
powidła
z czarnej porzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pleśniak

Podane składniki na ciasto zagnieść i podzielić na dwie części. Jedną częścią wylepić spód przygotowanej dużej blaszki.
Wyłożyć powidła i przykryć białkami ubitymi na sztywno z dodatkiem cukru i mąki ziemniaczanej.
Na wierzch położyć kruszonkę z pozostałego ciasta.
Piec ok 50 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 19.11.2017 21:26
Smakowite ciacho;)
Ela15 04.07.2017 14:57
bardzo lubię
Janina 03.07.2017 23:55
Moje ulubione ciasto;))
Babeczka35 03.07.2017 23:00
Pyszniutkie ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak