Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pleśniak

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
mąka 3 szklanki
cukier 1 szklana
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 1 kostka
dżem 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Pleśniak

Kroki postępowania

1
Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami.
Krok 1 - Pleśniak foto
2
Do masy dodać pozostałe składniki (oprócz białek). Ciasto podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao.
Krok 2 - Pleśniak foto
3
Na blachę wyłożyć 1 warstwę białego ciasta.
Krok 3 - Pleśniak foto
4
Na ciasto położyć dżem.
Krok 4 - Pleśniak foto
5
Na dżem położyć ciemne ciasto.
Krok 5 - Pleśniak foto
6
Białka ubić i położyć na ciasto, na to biała warstwa. Piec przez 45 minut w 180 stopniach
Krok 6 - Pleśniak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak