plendze

plendze

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaków

    12 dużych
  • jajka

    2
  • mąki

    4 łyżki
  • szczypta soli

  • tłuszcz

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Dodajemy jajko, sól, mąkę i wszystko mieszamy. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy małe placuszki. Gotowe plendze posypujemy cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SyMiki

02.11.2011 12:59
już dodałam do mojej księgi

Edyta38

30.03.2011 08:24
ciekawe ;0

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat