Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Plastry szynki zapiekane z cebulą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 0,5 kg
cebula biała 2 sztuki
ser żółty
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Plastry szynki zapiekane z cebulą

Mięso opłukać osuszyć i pokroić na plastry.Każdy plaster mięsa natrzeć przyprawami .Cebulkę obrać i pokroić w piórka.Naczynie żaroodporne wysmarować olejem ,ułożyć cebulę na cebuli mięso .Zapiekać w piekarniku ok pól godziny pod koniec każdy plaster posypać startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak