Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z młodej białej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 główki
ziemniaki 1 szt
mąka pszenna 2 łyżki
jajko 1 szt
tłuszcz do smażenia
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z młodej białej kapusty

1. Kapustę drobno poszatkować, zalać zimną wodą, dodać łyżkę soli i ugotować al dente (od zagotowania ok 3-4 minuty)
2. Kapustę odcedzić, dobrze odcisnąć z wody, przełożyć do miski, Dodać starty na tarce o grubych oczkach ziemniak, mąkę, jajko oraz przyprawy, wymieszać.
3. Smażyć placuszki na rozgrzanym tłuszczu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 03.01.2017 14:38
Takich jeszcze nie znałam.
Jadwiga/Jaga85 29.12.2016 14:53
pyszne placuszki
R'n'G Kitchen 29.12.2016 11:39
Ależ smakowicie wyglądają
Futka 29.12.2016 10:58
Pomysłowe i bardzo smakowite placuszki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak