Placuszki z młodej białej kapusty

Placuszki z młodej białej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/4 główki
  • ziemniaki

    1 szt
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • jajko

    1 szt
  • tłuszcz do smażenia

  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Kapustę drobno poszatkować, zalać zimną wodą, dodać łyżkę soli i ugotować al dente (od zagotowania ok 3-4 minuty)
2. Kapustę odcedzić, dobrze odcisnąć z wody, przełożyć do miski, Dodać starty na tarce o grubych oczkach ziemniak, mąkę, jajko oraz przyprawy, wymieszać.
3. Smażyć placuszki na rozgrzanym tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 03.01.2017 14:38
Takich jeszcze nie znałam.
Jadwiga/Jaga85 29.12.2016 14:53
pyszne placuszki
R'n'G Kitchen 29.12.2016 11:39
Ależ smakowicie wyglądają <3 Smaka nam narobiłaś <3
Futka 29.12.2016 10:58
Pomysłowe i bardzo smakowite placuszki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat