Placuszki z mintaja

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z mintaja

    4 szt
  • jajko

    2 szt
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

  • sól

  • pieprz

  • Czosnek suszony Prymat

  • mąka

    1 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z mintaja u mnie odmrożone, miksuję za pomocą blendera z natką pietruszki, jajkami i musztardą, do gotowej masy rybnej dodaję czosnek, pieprz, sól, makę i bułkę tartą, całość dokładnie mieszam, ciasto rybne przypomina kolorem i konsystencją nieco ciasto na placki ziemniaczane. Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
Można podawać z sosem lub same, są smaczne i chrupiące.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babajaga1969 28.01.2014 19:10
smaczne są takie rybne kotleciki
Aleksandra/Olcia 28.01.2014 17:46
smakowite placuszki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat