Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z mięsem
2. Płaty ciasta umieść na blasze wyłożonej pergaminem. Na cieście rozłóż mięso i marchewki. Ser grubo zetrzyj, posyp nim placki. Piecz 12 min. w temp 225 stopni. Gotowe danie posyp bazylią.
ciasto francuskie | 4 płaty |
marchewka | 4 szt |
cebula | 1 szt |
bazylia | do smaku |
mięso mielone | 25 dag |
olej | 2 łyżki |
jajko | 2 szt |
śmietana | 1/2 szkl |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
ser gouda | 5 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: