Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z fasolką szparagową

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 25 dag
jajko 2 szt
sól i pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z fasolką szparagową

Kroki postępowania

1
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i drobno pokroić.

Krok 1 - Placuszki z fasolką szparagową foto
2
Jajka wbić, dodać do smaku sól i pieprz, roztrzepać. Do jajek dodać fasolkę i bułkę tartą.
Krok 2 - Placuszki z fasolką szparagową foto
3
Całość wymieszać.
Krok 3 - Placuszki z fasolką szparagową foto
4
Masę kłaść łyżką na roztopione masło i smażyć na złoty kolor.
Krok 4 - Placuszki z fasolką szparagową foto
5
Podawać najlepiej na ciepło.
Krok 5 - Placuszki z fasolką szparagową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 06.05.2015 14:51
świetny pomysł
iskierka.ag 06.05.2015 14:14
Fajna propozycja.
zabcia117 06.05.2015 12:28
Pychotka :)
Piter 31 06.05.2015 12:26
Takich placków to jeszcze nie jadłem,świetny pomysł.
Róża1 06.05.2015 11:09
podziwiam pomysł !!!!!!!
gosia56 06.05.2015 10:44
na pewno pyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak