Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z dyni

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1/2 szt mniejszej
mąka pszenna ok 3/4 szkl
jajko 3 szt
jogurt 1 łyżka
cebula 1/2 szt
Imbir mielony Prymat ok1 łyżeczka
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z dyni

Dynie obrać ze skóry i wyjąć środek z nasionami (miąższu powinno być ok 50 dag). Dynie zetrzeć na dużych oczkach tarki (można użyć dynię z sokowirówki).

Do dyni dodać jajka, mąkę, drobniutko pokrojoną cebulę i doprawić przyprawami do smaku (masa powinna być podobna do masy na placki ziemniaczane).
Na rozgrzany tłuszcz nakładać ciasto łyżką i formować małe placuszki, smażyć na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 24.04.2017 17:32
smaczne placuszki :)
KORAL 24.04.2017 16:15
Takie placuszki muszą być dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak