Placuszki z bitą śmietaną i jerzynami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    160 gram
  • kasza manna

    2 łyżki
  • mleko

    300 mililitrów
  • jajko

  • bita śmietana

    50 mililitrów
  • jerzyn

    100 gram
  • cukier

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę , kaszę, mleko, jajko i cukier miksujemy, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor podajemy z bitą śmietaną i jeżynami

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat