Placuszki z bananami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • cukier

    1/4 szklanka
  • mleko

    1 szklanka
  • jajko

    2 sztuki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier wanilinowy

    1 opakowanie
  • banan

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Całe jajka ubijamy mikserem (możemy to zrobić także trzepaczką), dodajemy mleko, następnie stopniowo wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem wanilinowym.

2. Obrane banany kroimy na półplasterki i dorzucamy do masy. Całość ostrożnie mieszamy.

3.Porcje ciasta nakładamy łyżką na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron. Przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.

4.Podajemy posypane cukrem pudrem, bądź z dowolnym dżemem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
idealme 10.05.2013 09:44
ale to musi być pyszne!
meg1984 09.05.2013 23:42
też takie bardzo lubię
Monika58 09.05.2013 22:23
pyszne, smaczne
Monika-twin 09.05.2013 20:54
ciekawy przepis
Rafał3 09.05.2013 20:46
ale pyszności..
Boska_Agatka 09.05.2013 20:43
rewelacja polecam
Milena87 09.05.2013 19:39
robię podobne, są bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat