Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki twarogowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
twaróg 200 g
cukier 2 łyżki
mąka 2 łyzki
cukier wanilinowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki twarogowe

Kroki postępowania

1
Oddzielam żółtka od białek. Białka ubijamy na pianę. Żółtka ucieram z cukrami, dodaje mąkę i twaróg i mieszam aż składniki się połączą
Krok 1 - Placuszki twarogowe foto
2
Powstaje dość sucha masa, do której dodajemy białka i mieszamy.
Krok 2 - Placuszki twarogowe foto
3
Gotową masę nakładamy łyżką na rozgrzaną patelnię teflonowa i smażymy ok 1 minuty z każdej strony. Smażymy bez dodatku tłuszczu.
Krok 3 - Placuszki twarogowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 01.12.2013 00:27
dawno ich nie robiłam
Magula 06.11.2012 08:55
polecam na sniadanie
Renataj 29.08.2012 22:10
Pyszne
GOSIA18 25.07.2012 19:08
moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak