Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki ryżowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1/2 szklanki
mleko 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
jajko 1 szt
sól 1 szczypta
masło do smażenia
mleko 1 łyzka
dżem 1 łyzka
posypka czekoladowa
ryż basmati 1 (ugotowany)
serek mascarpone 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki ryżowe

Kroki postępowania

1
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.
Krok 1 - Placuszki ryżowe foto
2
Następnie wlewamy mleko, wbijamy jajko i dodajemy wcześniej ugotowany na sypko ryż.
Krok 2 - Placuszki ryżowe foto
3
Całość mieszamy aż do połączenia składników. Smażymy na maśle z obu stron na złoty kolorek.
Krok 3 - Placuszki ryżowe foto
4
Ser mascarpone mieszamy z łyżką mleka i dżemem. Placuszki podajemy z przygotowanym kremem mascarpone posypane posypką czekoladową.
Krok 4 - Placuszki ryżowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 14.08.2013 09:08
fajne placuszki na deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak