Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki pszenno-kukurydziane z jabłkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
mąka kukurydziana 1/2 szklanki
jajko 1 szt
mleko 1 szklanka
jabłko 1 szt/duże
sól do smaku
Soda oczyszczona Prymat 1 szczypta
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki pszenno-kukurydziane z jabłkiem

Wykonanie:
Wsypać do miski obie maki, dodać mleko, jajko, sól do smaku. Wymieszać dokładnie składniki, dodać starte jabłko, raz jeszcze zamieszać. Smażyć na oleju na złoto z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 25.05.2015 21:43
bardzo smaczne i zdrowe ;-0
agnieszka214 25.05.2015 18:10
fajne placuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak