Placuszki kabaczkowo-cebulowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kabaczek

    1/2 szt.
  • cebula biała

    2 szt.
  • mąka kukurydziana

    3 łyżki
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • bazylia otarta Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • olej

    do smażenia
  • jaja

    2 (osobno żółtka i białka)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kabaczek i cebulę obrać, zetrzeć na grubych oczkach tarki. Dodać żółtka, mąkę pszenną i mąkę kukurydzianą. Wymieszać. Połączyć z pianą ubitą z białek. Przyprawić do smaku solą, czarnym pieprzem oraz bazylią. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Gosia40 03.08.2011 14:38
Fajny pomysł!
pawel6 21.07.2011 10:39
Super smaczne!
MAR3STA 18.07.2011 23:11
mniam
Nina7 18.07.2011 20:49
Fajna odmiana od tradycyjnych placków ziemniaczanych:)
Misiek1 17.07.2011 17:44
Super placuszki!
halinka1011 15.07.2011 15:55
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat