Placuszki jabłkowo bananowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • mleko

    1,5 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • jabłko

    1 sztuka
  • banan

    1 sztuka
  • cukier

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Placuszki jabłkowo bananowe foto
Mąkę przesypujemy do miseczki. Dodajemy mleko, jajko i cukier. Dokładnie mieszamy, aby zrobiło się ciasto na naleśniki. Jeśli jest za gęste dodajemy mleka, a jeśli zbyt rzadkie dodajemy mąki.
Krok 2 - Placuszki jabłkowo bananowe foto
Jabłko obieramy i kroimy w cienkie półplasterki. Nie muszą być równe. Banana obieramy i kroimy w plasterki.
Owoce dodajemy do ciasta.
Krok 3 - Placuszki jabłkowo bananowe foto
Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju smażymy niewielki placuszki. Mnie wchodziły po trzy na patelnię.
Krok 4 - Placuszki jabłkowo bananowe foto
gotowe powinny być ładnie przyrumienione.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 05.04.2014 01:10
Robię, bo i lubię je.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat