Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Placuszki jabłkowo bananowe

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
2 szklanki
mleko
1,5 szklanki
jajko
1 sztuka
jabłko
1 sztuka
banan
1 sztuka
cukier
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki jabłkowo bananowe

Kroki postępowania

1
Mąkę przesypujemy do miseczki. Dodajemy mleko, jajko i cukier. Dokładnie mieszamy, aby zrobiło się ciasto na naleśniki. Jeśli jest za gęste dodajemy mleka, a jeśli zbyt rzadkie dodajemy mąki.
Krok 1 - Placuszki jabłkowo bananowe foto
2
Jabłko obieramy i kroimy w cienkie półplasterki. Nie muszą być równe. Banana obieramy i kroimy w plasterki.
Owoce dodajemy do ciasta.
Krok 2 - Placuszki jabłkowo bananowe foto
3
Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju smażymy niewielki placuszki. Mnie wchodziły po trzy na patelnię.
Krok 3 - Placuszki jabłkowo bananowe foto
4
gotowe powinny być ładnie przyrumienione.
Krok 4 - Placuszki jabłkowo bananowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.04.2014 01:10
Robię, bo i lubię je.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak