Placuszki gryczane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka gryczana

    250 g
  • mąka razowa

    150 g
  • jajko

    2 szt
  • mleko kokosowe

    350 ml
  • sól i pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczk
  • olej rzepakowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki przekładam do miski. Dokładnie miksuję mikserem na wysokich obrotach--Tak by ciasto było konsystencji gęstej śmietany.
Na patelni rozgrzewam olej rzepakowy i za pomocą łyżki nakładam na patelnię porcję. Smażę na rumiano.
Po usmażeniu przekładam na ręcznik papierowy by odsączyć nadmiar tłuszczu.
Podaję z sosem warzywnym, mięsnym lub z jogurtem naturalnym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mniam 07.02.2017 11:22
Z chęcią bym spróbowała :)
Renata9 06.02.2017 21:41
Smaczny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat