Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki galicyjskie z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 1/2 kg
mąka 1 szklanka
śmietana 1/2 szklanka
jaja 4 sztuki
cukier puder 3 łyżki
rodzynki 3 łyzki
cynamon szczypta
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki galicyjskie z rodzynkami

Ziemniaki zetrzec na tarce o drobnych oczkach, odlać nadmiar powstałego soku. Dodać żółtka, pozostałe składniki. Białka ubić z cukrem puderem i śmietaną. Wymieszać z masą ziemniaczaną. Kłaśc placki na rozgrzany olej i smażyć z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 14.03.2012 00:12
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak