Placuszki cukiniowo-ziemniaczane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 sztuka
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • płatki owsiane

    3 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    3 łyżki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Placuszki cukiniowo-ziemniaczane foto
Cukinie obrać i pozbawić gniazd nasiennych. Zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Ziemniaki obrać i również zetrzeć na tarce. Cebulę zetrzeć na drobnych oczkach. Wymieszać.
Krok 2 - Placuszki cukiniowo-ziemniaczane foto
Dodać mąkę ziemniaczaną i płatki owsiane. Doprawić solą i pieprzem i dodać sok z cytryny. Dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Placuszki cukiniowo-ziemniaczane foto
Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Wyjąc na ręcznik papierowy by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 02.10.2015 22:43
poproszę o jedną sztukę na degustację :-)
pajbek 02.10.2015 20:56
Pyszne :-)
Bernadeta1 02.10.2015 20:54
bardzo lubię i często robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat