Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki cukiniowo-ziemniaczane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
ziemniaki 3 sztuki
cebula biała 1 sztuka
sok z cytryny 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
płatki owsiane 3 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki cukiniowo-ziemniaczane

Kroki postępowania

1
Cukinie obrać i pozbawić gniazd nasiennych. Zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Ziemniaki obrać i również zetrzeć na tarce. Cebulę zetrzeć na drobnych oczkach. Wymieszać.
Krok 1 - Placuszki cukiniowo-ziemniaczane foto
2
Dodać mąkę ziemniaczaną i płatki owsiane. Doprawić solą i pieprzem i dodać sok z cytryny. Dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Placuszki cukiniowo-ziemniaczane foto
3
Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Wyjąc na ręcznik papierowy by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Krok 3 - Placuszki cukiniowo-ziemniaczane foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 02.10.2015 22:43
poproszę o jedną sztukę na degustację :-)
pajbek 02.10.2015 20:56
Pyszne :-)
Bernadeta1 02.10.2015 20:54
bardzo lubię i często robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak