Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki budyniowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
cukier waniliowy 1 op
cukier kryształ 1 łyzka
mąka 1,5 szkl
mleko 1 szkl
budyń 1 op
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki budyniowe

Kroki postępowania

1
Jajka ubijam z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Krok 1 - Placuszki budyniowe foto
2
Stopniowo wlewam mleko. Dodaję sól oraz mąkę wymieszaną z proszkiem budyniowym.
Krok 2 - Placuszki budyniowe foto
3
Na patelni rozgrzewam olej. Łyżką nakładam niewielkie porcje ciasta. Smażę na rumiano z dwóch stron. Tłuszcz odsączam na papierowym ręczniku. Placuszki oprószam cukrem pudrem.
Krok 3 - Placuszki budyniowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jusiaa 26.05.2014 21:46
Fajniutkie :)
Renataj 26.05.2014 13:48
Z budyniem jeszcze nie robiłam.
Patriszja
Patriszja 26.05.2014 10:11
bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak