Placuszki bananowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • banan

    8 szt./dobrze dojrzałe
  • mąka

    8 dag
  • cytryna

    1 szt
  • mąka ziemniaczana

    4 dag
  • jajko

    2 szt
  • cukier

    15 dag
  • mleko

    1/2 szklanki
  • olej do smażenia

  • Cynamon mielony Prymat

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Banany obrać ze skórki, rozgnieść widelcem, dodać obie mąki, mleko, cukier, jajka i sok z cytryny. Dokładnie wymieszać składniki, kłaść łyżką placki na rozgrzany olej i smażyć na rumiano z obu stron. Podawać posypane cynamonem wymieszanym z cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
inka2012 24.08.2015 11:31
smacznie wyglądają :)
Jumper123 23.08.2015 20:14
wyglądają przepysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat