Placki ziemniaczane ze śmietaną i kminkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kilogram
  • cebula

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • kminek

    1 łyżeczka
  • mąka tortowa

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki starkować, cebule starkować, dodać przyprawy i makę (około 1 szklanki). Smażyć na złoty kolor podawac ze śmietaną i cukrem lub dowolnym dodatkiem - według uznania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
banditka 02.11.2011 09:34
dobre
bami 17.07.2011 17:40
Z kminkiem jeszcze nie próbowałam :)
Bart 11.02.2011 23:32
pyszności
Mysiunia 06.01.2011 13:28
wyglądaja pysznie! z chęcią bym zjadła:)
pegaz 07.11.2010 07:57
kaloryczna słodkosc
wedith1 26.08.2010 18:31
Bardzo apetycznie wyglądają!
meredith 01.07.2010 20:19
pychotka jak w dziecinstwie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat