Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane z szynką i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 300 gram
żółty ser 80 gram
szynka wędzona 80 gram
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 łyżeczka
mąka 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
koper świeży
kwaśna śmietana
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z szynką i serem

Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce. Cebulę, ser i szynkę również zetrzeć.
Dodać mąkę, jajko, przyprawy i posiekany koper. Wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej i łyżką kłaść placuszki. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 19.08.2016 08:53
Pyszne placuszki;)
Iwusia 18.08.2016 23:56
lubię takie placuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak