Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z szynką i serem
Dodać mąkę, jajko, przyprawy i posiekany koper. Wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej i łyżką kłaść placuszki. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać ze śmietaną.
ziemniaki | 300 gram |
żółty ser | 80 gram |
szynka wędzona | 80 gram |
jajko | 1 sztuka |
cebula | 1 sztuka |
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat | 1 łyżeczka |
mąka | 1 łyżka |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
sól do smaku | |
koper świeży | |
kwaśna śmietana | |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: