Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane z mięsem mielonym i serem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 50 dkg
ziemniaki 7 sztuk
cebula 1 sztuka
mąka 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
jajko 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
olej do smażenia
sól
pieprz
ser żółty 0,5 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z mięsem mielonym i serem

Mięso usmażyć z połową cebuli pokrojonej w kosteczkę, około 20 minut, doprawić solą i pieprzem, dodać koncentrat pomidorowy, smażyć jeszcze przez chwilę.
Ziemniaki, cebulę i czosnek zetrzeć na na tarce o małych oczkach. Dodać mąkę, jajko, sól i pieprz, wymieszać.
Usmażyć placki. Do środka placków włożyć mięso, posypać wierzch startym serem. Zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agam26 23.10.2012 10:28
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak