Placki ziemniaczane z kiszona kapustą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1,5 kg
  • kapusta kiszona

    0,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrac i ugotowac w osolonej wodzie. Przekręcic przez maszynke do mięsa lub dobrze utłuc. Dodac posiekaną i przesmażoną na maśle cebulę. Kapustę udusic w małej ilości wody, dodac tłuszcz od smażenia cebuli. Z jeszczeciepłej masy ziemniaczanej formowac placki, układac na nich farsz z kapusty, zamknąc i zlepic brzegi. Smażyc z obu stron na rumiano. Podawac np z sosem grzybowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bursztynek 19.08.2011 23:00
coś nowego... chyba warte spróbowania!
szajba2 29.05.2011 13:30
ciekawe te placki
Barbara55 20.05.2011 16:57
takich placków nie jadłam
rakow2 30.01.2011 14:57
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat