Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 6 średnich szt
cebula biała 1 szt
kapusta kiszona 1 garść z marchewką
jajko 1 szt
śmietana 1 łyżka kwaśna 18%
sól do smaku 1/2 łyżeczki
pieprz 4 szczypty
Kminek mielony Prymat 1/2 łyzeczki
mąka pszenna 1 łyżka kopiata typ 550

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą

Ziemniaki obieramy, ścieramy na minimalnych oczkach, stawiamy na sitku, nad miską i czekamy aż woda ścieknie.

Kapustę szatkujemy by nie było długich nitek, do tego na grubych oczkach ścieramy cebulę.

Wodę która wyciekła z ziemniaków odlewamy ale skrobię z dna dodajemy do ziemniaków z powrotem, następnie kapustę, cebulę, jajko, mąkę i przyprawy, mieszamy, smażymy na oleju/ smalcu aż sie zrumienią z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 23.11.2015 20:54
ciekawe połączenie
DorotaZ 23.11.2015 20:51
Ciekawa jestem smaku, takich jeszcze nigdy nie robiłam
Mala 23.11.2015 19:17
interesujące połączenie
MałaMi89 23.11.2015 17:18
Takich jeszcze nie robiłam..
mirosława4 23.11.2015 16:01
robiłam kiedyś były pyszne , polecam !
Agata3 23.11.2015 15:22
super dodatek kapusty :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak