Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PLACKI ZIEMNIACZANE Z GULASZEM GRZYBOWYM

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 3 szt
czosnek 2 ząbki
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
łopatka bez kości 0,6 kg
prawdziwki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: PLACKI ZIEMNIACZANE Z GULASZEM GRZYBOWYM

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieram i trę na tarce z 2 cebulami. Następnie dodaję: jajka, mąkę, wyciśnięty czosnek, majeranek oraz sól i pieprz do smaku. Z gotowej masy smażę dość duże placki.
Krok 1 - PLACKI ZIEMNIACZANE Z GULASZEM GRZYBOWYM foto
2
Mięsko kroję w grubą kostkę, doprawiam wg własnego uznania, dodaję trochę oleju, mieszam i odstawiam by mięsko nabrało smaku. Następnie wrzucam na rozgrzaną patelnie i smażę dodając jedną dużą cebulkę pokrojoną w półksiężyce.
Krok 2 - PLACKI ZIEMNIACZANE Z GULASZEM GRZYBOWYM foto
3
Prawdziwki moczę w wodzie, myję i kroję na paseczki , dodaję do podsmażonego mięska, Wszystko razem duszę do czasu aż mięso będzie mięciutkie. Doprawiam do smaku.
Krok 3 - PLACKI ZIEMNIACZANE Z GULASZEM GRZYBOWYM foto
4
Usmażone placki podaję z uprzednio przygotowanym sosem.


Są naprawdę wyśmienite.
Krok 4 - PLACKI ZIEMNIACZANE Z GULASZEM GRZYBOWYM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 28.08.2013 22:40
Smaczne placki
pestka 14.04.2013 19:36
bardzo smaczne z grzybowym sosem
asiulaa2 08.04.2013 10:44
Bardzo smaczne
Gary Michy 07.04.2013 22:10
Właśnie na to mam ochotę. Pycha! :)
Misada 07.04.2013 21:52
świetne na obiad
Krzysiek3 07.04.2013 21:49
bardzo je lubię
Klisza 07.04.2013 21:43
robię podobne
Iwka 07.04.2013 21:39
smaczne placki
Silver Teaspoon 07.04.2013 21:34
apetycznie
Simeo 07.04.2013 21:29
fajne danie
Katarzyna54 07.04.2013 21:22
bardzo pyszny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak