Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane tradycyjne

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
jajko 3 szt
mąka pszenna 8 łyżek
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane tradycyjne

Ziemniaki obieramy, myjemy i trzemy na tartce z małymi oczkami. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju na złoty kolor. Do ziemniaków dodajemy cebulę, mąkę, jajka. Przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Na patelnię wlewamy olej i gdy będzie już dobrze nagrzany nakładamy dużą łyżką porcję ciasta. Smażymy z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rysia 15.12.2013 23:05
Kocham takie placki,tylko bez pieprzu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak