Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki ziemniaczane nadziewane szynką, szpinakiem i twarogiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 3-4 duże
mąka pszenna 4-5 łyżki
jajko
szynka grube plastry
szpinak mrożony 2 bryłki
twaróg 1/8 kostki
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
masło
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: placki ziemniaczane nadziewane szynką, szpinakiem i twarogiem

Ugotowane ziemniaki dobrze rozgniotłam. Do jeszcze gorącach dodałam łyżkę masła i doprawiłam solą i pieprzem. Jak masło się rozpuściło, wymieszałam. Pozostawiłam do ostygnięcia.

Rozmroziłam szpinak, wymieszałam z twarogiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i solą.

Do zimnych ziemniaków dodałam mąkę i jajko. Wymieszałam.

Z masy formowałam płaskie kotlety, na każdy kładłam gruby plasterek szybki wiejskiej i porcję szpinaku, przykrywałam ciastem ziemniaczanym. Formowałam kotlety. Smażyłam w głębokim tłuszczu na średnim ogniu.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 23.08.2014 20:33
bardzo fajny pomysł
Grazyna0211 23.08.2014 10:50
fajny pomysł
gosia56 23.08.2014 10:24
na pewno pyszne;)
Monika-twin 23.08.2014 10:23
oryginalne placki-fajne!
Edith85 23.08.2014 10:19
fajne te kotleciki, uwielbiam szpinak, myślę że na pewno by mi smakowały
Patriszja
Patriszja 23.08.2014 09:13
mm pychotka :)
cukiereczek 23.08.2014 08:21
apetyczne kotleciki
gosia1988 23.08.2014 07:03
świetny przepis - muszę wypróbować :)
Jadwiga/Jaga85 22.08.2014 23:50
Podoba mi się:)
jola1508 22.08.2014 22:35
apetyczne! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak