Placki ziemniaczane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • jajko

    1 sztuka
  • mąka pszenna

    4 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • ser żółty

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej, dodać jajko, mąkę pszenną, posiekaną cebulę, starty na grubych oczkach ser. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć na niej placki ziemniaczane z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 21.02.2014 18:16
świetne placki
barbara11561 12.04.2012 14:52
pyszne:)
kielcok1 26.12.2011 11:49
bardzo dobre
madi356 24.11.2011 19:40
uwielbiam:)
rakow2 15.05.2011 16:05
oprócz sera można dodać do placków np. paprykę i parę innych rzeczy
gosia47-47 10.03.2011 17:36
uwielbiam
pioge7 09.03.2011 15:39
super prawie na dziś :)
Iwusia 07.07.2010 10:54
Fajny pomysł z tym serem - nie robiłam takich ;)
Natalia/tubisiek 14.06.2010 08:39
Nigdy nie próbowałam placków z serem! Muszę spróbować!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat