Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z wkładką

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt (średniej wielkości)
filet z kurczaka 500 g
seler korzeniowy średniej wielkości
jajko 3
cebule 2
ząbki czosnku 2
szczypiorek pęczek
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki
olej do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z wkładką

Ziemniaki i seler starłem na tarce o dużych oczkach.

Filet z kurczaka pokroiłem w kostkę ,dodałem do ziemniaków i selera razem z posiekanym szczypiorkiem ,pokrojoną w piórka cebulą ,pokrojonym czosnkiem ,ziołami prowansalskimi i mąką ( ilość zależy od gatunku ziemniaka ,ja dałem 5 czubatych łyżek).

Doprawiłem do smaku solą oraz pieprzem ,dokładnie wymieszałem.

Smażyłem na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano ,osączyłem z nadmiaru tłuszczu. Podałem ciepłe ze śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mitek111 09.01.2015 17:50
ciekawa propozycja
Edith85 09.01.2015 15:15
pyszne :) ja robiłam z dodatkiem kiełbaski :)
pajbek 09.01.2015 14:57
Super :-)
kasia.s 09.01.2015 14:48
Świetny pomysł :)
wyattearp 09.01.2015 14:30
super placuszki
dollce 09.01.2015 13:51
wyglądają smakowicie ;)
Noruas 09.01.2015 11:54
fajowy pomysł! muszę wypróbować!
Barbara777 09.01.2015 11:50
smacznie prezentuję się:)
Malinka 09.01.2015 11:43
Takie placki to ja rozumiem :)
marcia7 09.01.2015 11:20
fajnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak