Placki z rzodkiewką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1/2 kg
  • gałka muszkatołowa

    2 łyżeczki
  • mleko

    1,5 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • cukier

    1|2 łyżeczki
  • rzodkiewka

    7 sztuk
  • sól

  • olej do smażenia

  • drożdże świeże

    40 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w letnim mleku z dodatkiem cukru i pozostawić do wyrośnięcia. Z wymienionych składników miksujemy ciasto i pozostawiamy do wyrośnięcia.Kroimy rzodkiewkę na cieniutkie plasterki i mieszamy z ciastem.Smażymy placuszki na gorącym oleju nakładając łyżką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jeta72 06.08.2011 10:40
super
eduszo 02.06.2011 11:09
Ciekawe jak smakują.
Olaa 29.05.2011 22:04
nigdy nie jadłam, musze spróbowac
Angelika10 21.05.2011 22:31
Super pomysł na wiosne,spróbuje.
pioge7 20.05.2011 09:30
mniam
jolita 10.05.2011 08:04
fajne
pioge7 05.05.2011 20:23
mniam
pioge7 28.04.2011 21:32
dobre
anja3107 25.04.2011 21:34
dobre
Margo1 24.04.2011 02:47
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat