Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z ryżu i mięsa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 30 dag
jajko 2 szt
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
przyprawa do gyrosa 1 łyżeczka
sos sojowy 1 łyżka
mąka pszenna 2 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
por mały 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
ryż 10 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z ryżu i mięsa

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę. Jajka wybić do miski, dodać przyprawę uniwersalną, przyprawę do gyrosa, sos sojowy, dokładnie roztrzepać. Następnie wsypać pokrojone mięso.
Krok 1 - Placki z ryżu i mięsa foto
2
Dodać ugotowany ryż, mąki, pokrojony w krążki por, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Krok 2 - Placki z ryżu i mięsa foto
3
Na rozgrzany olej łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na rumiano.
Krok 3 - Placki z ryżu i mięsa foto
4
Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 4 - Placki z ryżu i mięsa foto
5
Placki z ryżu i mięsa podawać z sosem.
Krok 5 - Placki z ryżu i mięsa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 04.02.2014 12:03
podobają mi się takie placuszki :)
mela25 31.01.2014 08:59
smakowite mniam
Mysiunia 30.01.2014 15:25
są świetne! :)
Amellia 30.01.2014 12:37
fajny pomysł
ONY_za_kare 30.01.2014 12:13
fajne placki!
Olga_SK 30.01.2014 11:21
Ciekawe połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak