Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 1 sztuka
mąka 2 łyżki
jajko 2 sztuki
pieprz do smaku
sól do smaku
kiełbasa drobiowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z kiełbasą

Ziemniaki obieramy i tarkujemy na tarce z dużymi oczkami. Cebulę obieramy i siekamy w drobną kostkę. Jajka roztrzepujemy. Do ziemniaków dodajemy jajka, cebulę i mąkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie kiełbasę kroimy w niewielką kostkę i dodajemy do masy. Olej rozgrzewamy na patelni i kładziemy na niego za pomocą łyżki masę ziemniaczaną. Smażymy na złocisty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna83 20.11.2012 19:17
A co one takie bladzieńkie? :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak