Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z kabaczka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 1 szt (ok 1 kg)
jajko 2 szt
ząbki czosnku 3 szt
cebula 1 szt
koperek 1 pęczek
mąka 7 łyżek
olej do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z kabaczka


Kabaczka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę.

Do blendera przekładamy pokrojone warzywo, dodajemy jajka, czosnek, cebulę, rozdrabniamy na jednolitą masę. Przelewamy do miski.

Następnie dodajemy mąkę, posiekany koperek, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Placki smażymy a rozgrzanym oleju, 1 łyżka=1 placek.

Smażymy na rumiano. Osączamy z oleju na papierowym ręczniku.

Podajemy z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 06.08.2016 12:39
uwielbiam takie placuszki
Babeczka35 06.08.2016 07:26
Smakowite placuszki.
jagoda5913 06.08.2016 00:13
podobne robię ,pyszne są
Motorek 05.08.2016 22:08
robię takie z cukinii są pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak