Placki z jabłkiami i rodzynkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    do smaku
  • jajko

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • mąka

    do smaku
  • cukier waniliowy

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • jabłka

    do smaku
  • rodzynki

    do smaku
  • proszek do pieczenia

    do smaku
  • cynamon

    do smaku
  • olej do smażenia

    do smaku
  • cukier puder

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mleka, jajek, cukru, mąki, proszku do pieczenia, cukru waniliowego, cynamonu i szczypty soli rozrabiamy dość gęste ciasta. Jabłka obieramy i kroimy w plasterki, rodzynki moczymy w ciepłej wodzie. Na rozgrzaną z olejem patelnię wylewamy łyżką ciasto formując placki, wykładamy na nie plasterki jabłek i rodzynki i polewamy je ciastem. Smażymy na złoto. Podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia1988 27.06.2012 07:45
mniam
iknkirke 24.05.2012 10:13
super
kate.500 03.05.2012 12:40
pycha
jolanta19 07.12.2011 17:27
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat