PLACKI Z CUKINII I KASZY JAGLANEJ ZE SZCZYPIORKIEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 sztuka
  • kasza jaglana

    100 gram
  • czosnek

    1 ząbek
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • jajko

    1 jajko
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1/2 łyżki
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - PLACKI Z CUKINII I KASZY JAGLANEJ ZE SZCZYPIORKIEM  foto
1/ Cukinię umyć i zetrzeć na tartce o grubych oczkach, posolić i odstawić na pół godziny aby puściła sok. Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu, wystudzić. Z cukinii dobrze odcisnąć sok i dodać do kaszy, dodać resztę składników i wymieszać.
Krok 2 - PLACKI Z CUKINII I KASZY JAGLANEJ ZE SZCZYPIORKIEM  foto
2/ Masę nakładać łyżką na rozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron na rumiano. Jeżeli masa będzie zbyt rzadka, to dodać mąki.
Krok 3 - PLACKI Z CUKINII I KASZY JAGLANEJ ZE SZCZYPIORKIEM  foto
Warto na próbę zawsze usmażyć jednego placka i sprawdzić czy dodać więcej przypraw czy mąki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika-twin 24.03.2015 14:42
rewelacyjne placki!
Adamorek 24.03.2015 12:41
moje smaki
gosia1988 24.03.2015 10:13
na pewno by mi smakowały - lubię takie
marenka 24.03.2015 10:03
Fajny pomysł...
Michał2 24.03.2015 09:43
smaczne placki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat